Przepis na muffinki z quinoa, cukinią i papryką

Muffinki z quinoa, cukinią i papryką

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania muffinek z quinoa, cukinią i papryką:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć i osuszyć, posiekać. Cukinię oraz ser kozi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w małą kosteczkę.

W misce roztrzepać jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodać szpinak, cukinię, ser kozi oraz paprykę, wymieszać widelcem.

Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuścić oliwą lub masłem, napełnić masą, piec przez 15 minut. Można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania.

Przepis na muffinki z quinoa, cukinią i papryką
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie