• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Kotleciki z cukinii z mieszanką Trendy Lunch

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Kaszę jaglaną prażymy w suchym garnku, zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy do miękkości. Studzimy. Cukinię myjemy, ścieramy na tarce, oprószamy solą i zostawiamy na sitku na 15 minut. Po tym czasie dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy do kaszy razem z posiekaną szalotką, czosnkiem i resztą składników. Mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. W międzyczasie gotujemy saszetkę Trendy Lunch wg instrukcji na opakowaniu. Kotleciki podajemy z ugotowaną mieszanką i pomidorami.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe