Kotleciki z cukinii z mieszanką Trendy Lunch
Składniki:
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej Melvit
- 1 saszetka mieszanki Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory Melvit
- 1 mała cukinia
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- ½ łyżeczki papryki wędzonej
- 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
- ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
- kilka pomidorków koktajlowych
- olej do smażenia
- bułka tarta do obtoczenia
Sposób przygotowania kotlecików z cukinii z mieszanką Trendy Lunch:
Kaszę jaglaną prażymy w suchym garnku, zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy do miękkości. Studzimy. Cukinię myjemy, ścieramy na tarce, oprószamy solą i zostawiamy na sitku na 15 minut. Po tym czasie dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy do kaszy razem z posiekaną szalotką, czosnkiem i resztą składników. Mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. W międzyczasie gotujemy saszetkę Trendy Lunch wg instrukcji na opakowaniu. Kotleciki podajemy z ugotowaną mieszanką i pomidorami.