Kaszotto zimowe z pieczarkami (1 porządna porcja)
Składniki:
- torebka Trendy Lunch mieszanki świątecznej (pęczak, grzyby, kapusta)
- łyżka masła klarowanego
- łyżka masła zwykłago
- 1/4 łyżeczki przyprawy masala tea (można pominąć)
- szklanka bulionu warzywnego
- szczypta soli i pieprzu do smaku
- 2 cm kawałek utartego imbiru
- garść małych pieczarek
- pół pęczka poszatkowanego koperku
- ząbek czosnku
- opcjonalnie utarty grana padano
Sposób przygotowania kaszotto zimowego z pieczarkami:
Imbir obieram i ucieram na drobnej tarce.
Torebkę mieszanki Trendy Lunch rozcinam nożyczkami, przesypuję do rondelka i podsmażam delikatnie na maśle klarowanym (około 1/2 łyżki). Dodaję przyprawę masala tea, utarty imbir i podsmażony zalewam mocnym bulionem, gotuję aż niemal wchłonie cały płyn. Jeszcze lekko wilgotny odstawiam pod przykryciem na kilka minut.
Czosnek obieram i szatkuję. Koperek kroję na drobno.
Pieczarki myję, kroję na połówki i podsmażam porządnie na maśle klarowanym, pod koniec dodaję czosnek, przesmażam i zdejmuję patelnię z ognia.
Do rondelka dodaję zwykłe masło, poszatkowany koperek i pieczarki. Całość mieszam, dosmaczam pieprzem, solą i serwuję na ciepło.