Przepis na kaszotto z boczniakami i cukinią

Kaszotto z boczniakami i cukinią

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 mała cukinia

150 g boczniaków

2 saszetki Trendy Lunch mhammas z grzybami

pęczek koperku

2 łyżki masła klarowanego

sól, pieprz

1 l bulionu

Sposób przygotowania kaszotto z boczniakami i cukinią:

Cebulę pokrój w małą kosteczkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej masło wrzuć cebulę i podsmaż na małym ogniu, po 3 minutach dodaj czosnek i smaż jeszcze chwilę, od czasu do czasu  mieszając. Cukinię umyj i pokrój w plasterki.  Dodaj do cebuli, oprósz solą i smaż przez 2-3 minuty. Po tym czasie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki (ale nie bardzo małe) boczniaki i smaż dalej na większym ogniu ok. 4-5 minut co chwilę mieszając. Dodajemy Trendy Lunch i przesmażam jeszcze przez minutę.  Wlej dwie chochle bulionu i gotuj na małym ogniu. Gdy całość wchłonie bulion dodaj kolejne chochle i tak do miękkości kaszy. Podawaj z posiekanym koperkiem.

Przepis na kaszotto z boczniakami i cukinią
Czas przygotowania:
40
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie