• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Kaszi z pieczonym pstrągiem i ogórkami kiszonymi

Jak przygotować:

1. Kaszę kilkakrotnie płuczemy zimną wodą.

2. Gotujemy kaszę w lekko osolonej wodzie na półsypko.

3. Ocet mieszamy z cukrem i doprawiamy tą mieszanką ugotowaną kaszę.

4. Rybę obieramy ze skóry i ości tak, by zostało samo mięso. Ogórki kroimy w zapałkę.

5. Wodorosty układamy na macie bambusowej i namoczonymi rękami układamy na nich ok. centymetrową warstwę kaszy. Od góry i od dołu zostawiamy margines ok. 3 cm tak, by wodorosty mogły się skleić – podobnie jak przy robieniu maki sushi.

6. Kaszę lekko dociskamy i rozsmarowujemy na niej odrobinę majonezu.

7. Następnie układamy na niej pieczoną rybę, ogórek i szczypiorek.

8. Wodorosty zwijamy w rulon przy pomocy maty bambusowej i mocno dociskamy, by całość się skleiła.

9. Tak zwinięty walec kroimy na mniejsze kawałki szerokości kilku centymetrów. Podajemy z ulubionymi dipami. Kaszi dobrze komponuje się np. z domowym sosem tatarskim.

Czas przygotowania:
120 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Trudny
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe