• Partner strategiczny:

Kasza jaglana z pesto z Jarmużu, suszonymi pomidorami i fetą

Składniki:

  • ½ szklanki kaszy jaglanej Melvit
  • 50 g sera feta
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • Pesto:
  • 2 garście jarmużu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kaszę prażymy na suchej patelni, a następnie zalewamy wodą (1,5 szklanki) i gotujemy aż wchłonie cały płyn. W tym czasie przygotowujemy pesto. Wszystkie składniki na pesto umieszczamy w pojemniku blendera ręcznego i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. W razie potrzeby dolewamy więcej oliwy. Doprawiamy do smaku. Ugotowaną kaszę mieszamy z pesto, podajemy z pokrojonymi suszonymi pomidorkami i pokruszoną fetą.

Czas przygotowania:
20 min
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy