Kasza jaglana w towarzystwie zielonych szparagów
Składniki:
- ½ szklanki kaszy jaglanej Melvit
- pęczek zielonych szparagów
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki blanszowanych migdałów
- łyżka posiekanej mięty
- 10 czarnych oliwek
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania kaszy jaglanej w towarzystwie zielonych szparagów:
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Umyj szparagi, odetnij końcówki i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż chwilę na patelni, następnie dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i migdały. Wszystko smaż do miękkości. Szparagi powinny być miękkie, ale chrupkie. Wystudzona kaszę przełóż do miski, posiekaj i dodaj miętę, oliwki (w całości lub pokrojone)oraz usmażone razem szparagi, pomidorki i migdały. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i skropl oliwa z oliwek. Delikatnie wymieszaj.
Smacznego!