Grzyby z ziemniakami i mhammas
Składniki:
- 1 cebula
- 200 g grzybów (najlepiej prawdziwków)
- 4 ziemniaki
- Sól, pieprz
- 1 saszetka Trendy Lunch z grzybami
- 4 łyżki masła klarowanego
- Natka pietruszki
Sposób przygotowania grzybów z ziemniakami i mhammas:
Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła, wrzuć cebulę pokrojoną w piórka, oprósz solą i smaż aż się zarumieni. Dodaj łyżkę masła, wrzuć grzyby pokrojone w paski i usmaż na złoto na średnim ogniu. Dodaj ziemniaki obrane i pokroje w plastry ok.3mm. Zmniejsz ogień i duś aż ziemniaki będą miękkie, mieszaj co jakiś czas. W międzyczasie ugotuj 1 saszetkę TL. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodaj ugotowaną mieszankę, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki.