Przepis na drożdżowe ciasto makowe

Drożdżowe ciasto makowe

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania drożdżowego ciasta makowego:

Mąki umieść w misce, dodaj drożdże, cukier i sól. Wymieszaj. Następnie dodaj jajko, masło i mleko. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na duży, cienki prostokąt. Wysmaruj masą makową i zwiń w rulon. Szeroką keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej rulon zwijając go w literę „S”. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 50-60 minut w 180 stopniach.

Przepis na drożdżowe ciasto makowe
Czas przygotowania:
120 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie