Przepis na ciasto piernikowe z bananami

Piernikowe ratunkowe ciasto bananowe

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 85 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1 łyżka przyprawy piernikowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1,5 szklanki mąki orkiszowej Melvit
  • 1/4 szklanki cukru (opcjonalnie przy użyciu mniej dojrzałych bananów)

Sposób przygotowania piernikowego ratunkowego ciasta bananowego:

Masło roztapiamy i studzimy. Banany rozgniatamy w misce, dodajemy jajko i ostudzone masło. Suche składniki mieszamy w osobnej misce, po czym dodajemy do masy bananowej. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w keksówce ok.50-60 minut w 180 stopniach.

Przepis na ciasto piernikowe z bananami
Czas przygotowania:
70 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie