• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Deser Świąteczny

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • ½ szklanki kaszy jaglanej
  • 2 i ½ szklanki mleka roślinnego + ½ szklanki w razie potrzeby
  • Miód lub syrop klonowy
  • Kilka upieczonych pierników

Jak przygotować:

Kaszę podprażamy w garnku, pilnując by się nie przypaliła. Po chwili zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez ok 15 minut. Zostawiamy pod przykryciem na kolejne 15 minut. Kaszę miksujemy blenderem ręcznym z dodatkiem mleka jeśli budyń będzie zbyt gęsty. Dosładzamy miodem lub syropem według uznania i miksujemy. Pierniki kruszymy, zostawiamy dwa najmniejsze do dekoracji. Wsypujemy na dno małego słoiczka, nakładamy 2 łyżki budyniu, posypujemy pierniczkami, nakładamy kolejne dwie łyżki budyniu i dekorujemy piernikiem 🙂

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe