Curry z dynią i jarmużem
Składniki:
- ugotowana mieszanka Trendy Lunch z orkiszem lub z pęczakiem
- ½ dyni hokkaido
- ½ brokułu
- 1 cebula
- 1/3 puszki mleka kokosowego
- 2 garście poszatkowanego jarmużu
- 1-2 ząbki czosnku
- 2cm imbiru
- łyżka oleju
- ½ łyżeczki kurkumy
- szczypta chili
- ½ łyżeczki kuminu
- Sól, pieprz
- 1/2 papryczki chili
Sposób przygotowania curry z dynią i jarmużem:
Na łyżce oleju podsmażamy starty imbir i czosnek. Dodajemy pokrojoną cebulę, smażymy. Wrzucamy dynię pokrojoną w kostkę i brokuł podzielony na małe różyczki, podduszamy kilka minut, w razie konieczności podlewamy delikatnie wodą. Przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą, kuminem i szczyptą chili. Pod koniec dodajemy poszatkowany jarmuż, mieszamy i dusimy przez minutę. Podajemy z ugotowaną mieszanką TL.