• Partner strategiczny:

Budyń jaglany z sosem żurawinowym

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Kaszę prażymy w garnku na sucho co chwile mieszając przez ok 3 minuty. Zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu aż wchłonie prawie całe mleko. Odstawiamy z ognia i odstawiamy na 10 minut. W tym czasie żurawinę płuczemy, wrzucamy do garnka z wodą i ksylitolem. Gotujemy na małym ogniu ok 10 minut. Co jakiś czas zaglądamy, w razie konieczności podlewamy nieco wodą. Odstawiamy z ognia gdy cała żurawina popęka i zmięknie. Kaszę miksujemy blenderem ręcznym lub kielichowym do uzyskania gładkiej konsystencji, ewentualnie dosładzamy miodem. Podajemy z sosem żurawinowym.

Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe