• Partner strategiczny:

Budyń jaglany z musem gruszkowo-dyniowym

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Przygotowanie:

Kaszę prażymy na sucho w garnku, mieszamy by się nie przypaliła. Gdy zaczyna ładnie pachnieć dolewamy mleka i wrzucamy imbir. Gotujemy na małym ogniu aż wchłonie cały płyn. Miksujemy jeszcze ciepłą w blenderze kielichowym na budyń, w razie potrzeby dolewamy mleka by konsystencja była gładka. Gruszki obieramy, wrzucamy do garnuszka pokrojone w kostkę, dolewamy odrobinę wody i dusimy do miękkości. Dodajemy dynię i cynamon jeśli go używamy. Miksujemy na gładki mus, podajemy z budyniem, można posypać domową granolą.

Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe