Przepis na lody domowe jaglane z malinami

Lody jaglane z malinami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania lodów jaglanych z malinami:

Kaszę podprażamy w suchym garnku, zalewamy mlekiem i gotujemy ok 30 minut. Po tym czasie miksujemy blenderem ręcznym, w razie potrzeby dolewamy trochę mleka i dodajemy odrobinę słodu (miodu, syropu z agawy lub syropu klonowego). Musimy uzyskać konsystencję gęstego budyniu. Odkładamy kilka malin do miseczki, resztę rozgniatamy widelcem, dodajemy miód i mieszamy. Do foremek na lody nakładamy po 1-2 łyżeczki rozgniecionych malin, wlewamy mus jaglany i układamy na górze całe maliny, które zostawiliśmy. Mrozimy przez minimum 4 godziny. Smacznego!

Przepis na lody domowe jaglane z malinami
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie