• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Granola jaglana

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 1 łyżka migdałów
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżka amarantusa ekspandowanego

Jak przygotować:

Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Migdały rozgniatamy w moździerzu. Wrzucamy na patelnię razem z pestkami dyni i chwilę prażymy. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, płatki, syrop oraz cynamon. Prażymy do uzyskania chrupiącej granoli. Studzimy. Dodajemy amarantus i wszystko razem mieszamy. Przesypujemy do słoika, przechowujemy zamknięte.

Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe