• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Jabłka pieczone w soku jabłkowym z Secret Fitness Jaglanką Melvit

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Jak przygotować:

Jabłka myję, delikatnie usuwam z nich gniazda nasienne – właściwie wydrążam od góry, żeby stworzyć miejsce na Secret Fitness Jaglankę. Na początku robię to nożem, a potem wybieram wszystkie ostrzejsze kawałki i pestki łyżeczką. Czekoladę szatkuję lub ucieram na tarce. 

Nastawiam piekarnik na około 200 stopni, do wydrążonych jabłek wlewam łyżeczkę soku i dodaję odrobinę masła. Jabłka wkładam do keksówki, owijam ją szczelnie folią aluminiową i wstawiam do rozgrzanego piekarnia na około 20 minut, po tym czasie wystawiam z pieca, nakładam do każdego jabłka po 2 łyżeczki Secret Fitness Jaglanki, podlewam dwiema łyżkami soku jabłkowego i posypuję utartą czekoladą. Zawijam szczelnie i wstawiam do pieca na 15 minut. 

Podaję z listkami bazylii lub mięty, koniecznie na ciepło. Można pokusić się o zmieszanie płatków ze szczyptą imbiru albo przyprawy piernikowej, jabłka będą bardziej rozgrzewające i aromatyczne. 

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe