Bataty faszerowane Trendy Lunch z soczewicą
Składniki:
- 1 duży batat
- 1 saszetka Trendy Lunch pęczak, bulgur, soczewica zielona Melvit
- 750 ml passaty pomidorowej
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 250 ml mleka kokosowego
- ½ łyżeczki kuminu
- sól, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania batatów faszerowanych Trendy Lunch z soczewicą:
Batata dokładnie myjemy, kroimy na pół, smarujemy oliwą i pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanej oliwie do zarumienienia, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, a po chwili dodajemy zawartość saszetki. Smażymy wszystko przez chwilę, dodajemy passatę, mleczko oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości kaszy i soczewicy. Gotowy farsz nadkładamy do batatów. Podajemy posypane świeżą kolendrą.