Przepis Kaszotto zimowe z pieczarkami

Kaszotto zimowe z pieczarkami (1 porządna porcja)

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • torebka Trendy Lunch mieszanki świątecznej (pęczak, grzyby, kapusta)
  • łyżka masła klarowanego
  • łyżka masła zwykłago
  • 1/4 łyżeczki przyprawy masala tea (można pominąć)
  • szklanka bulionu warzywnego
  • szczypta soli i pieprzu do smaku
  • 2 cm kawałek utartego imbiru
  • garść małych pieczarek
  • pół pęczka poszatkowanego koperku
  • ząbek czosnku
  • opcjonalnie utarty grana padano

Sposób przygotowania kaszotto zimowego z pieczarkami:

Imbir obieram i ucieram na drobnej tarce. 

Torebkę mieszanki Trendy Lunch rozcinam nożyczkami, przesypuję do rondelka i podsmażam delikatnie na maśle klarowanym (około 1/2 łyżki). Dodaję przyprawę masala tea, utarty imbir i podsmażony zalewam mocnym bulionem, gotuję aż niemal wchłonie cały płyn. Jeszcze lekko wilgotny odstawiam pod przykryciem na kilka minut.

Czosnek obieram i szatkuję. Koperek kroję na drobno.

Pieczarki myję, kroję na połówki i podsmażam porządnie na maśle klarowanym, pod koniec dodaję czosnek, przesmażam i zdejmuję patelnię z ognia. 

Do rondelka dodaję zwykłe masło, poszatkowany koperek i pieczarki. Całość mieszam, dosmaczam pieprzem, solą i serwuję na ciepło. 

Przepis Kaszotto zimowe z pieczarkami
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak