Sałatka z Trendy Lunch z burakiem i czosnkiem niedźwiedzim, roszponką i orzechami laskowymi
Składniki:
- ½ woreczka Trendy Lunch z burakiem, papryką i czosnkiem niedźwiedzim
- 2 duże garści roszponki
- 1/3 dużej papryki czerwonej
- 3 łyżki orzechów laskowych
- opcjonalnie: łyżka oliwy lub oleju lnianego
Sposób przygotowania sałatki z Trendy Lunch z burakiem i czosnkiem niedźwiedzim, roszponką i orzechami laskowymi:
1. Trendy Lunch ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
2. Roszponkę umyj, osusz. Paprykę umyj i pokrój w słupki.
3. Orzechy posiekaj i upraż na suchej, mocno rozgrzanej patelni, uważając żeby ich nie przypalić.
4. Składniki połącz. Opcjonalnie skrop oliwą lub olejem.