Szakszuka z Trendy Lunch
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch z pęczakiem i soczewicą
- 1 cebula szalotka
- 4 pomidory malinowe
- ½ czerwonej papryki
- 1 ząbek czosnku
- oliwa do smażenia
- 3 jajka
- Natka pietruszki
Sposób przygotowania szakszuki z Trendy Lunch:
Treny Lunch ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną szalotkę, oprószamy solą i smażymy do zarumienienia. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy jeszcze chwilę. W międzyczasie pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Siekamy drobno lub ścieramy na tarce. Na patelnię dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili pomidory i smażymy tak ok 5 minut. Dodajemy ugotowany Trendy Lunch i mieszamy. W przygotowanym TL robimy wgłębienia i wbijamy jajka. Gotujemy/smażymy jajka do ścięcia. Podajemy całość ze świeżą natką pietruszki.