Frittata z Trendy Lunch z quinoa
Składniki:
- 50 g Trendy Lunch z quinoa
- 1 mały por
- 2 spore garście szpinaku świeżego (ok.150 g)
- 6 jajek
- ½ szklanki mleka
- Sól, pieprz
- 30 g sera twardego, np. parmezan
- 1 łyżka masła klarowanego (do smażenia)
Sposób przygotowania Frittaty z Trendy Lunch z quinoa:
W garnku zagotowujemy 250 ml wody, wrzucamy Trendy Lunch i gotujemy aż wsiąknie wodę. Zostawiamy pod przykryciem na 10 minut, studzimy. Por kroimy w pióra, wrzucamy na rozgrzaną z masłem patelnię, oprószamy solą i smażymy na wolnym ogniu. Gdy zmięknie dorzucamy szpinak i smażymy do momentu aż zwiędnie. Studzimy. W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, dodajemy quinoa, starty na tarce ser oraz por ze szpinakiem, oprószamy solą i pieprzem. Wlewamy do naczynia żaroodpornego obtłuszczonego, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut. Podajemy na ciepło, ale dobrze smakuje również na zimno.