Sałatka z roszponką, pomidorami, ogórkiem, winegretem z Crispy
Składniki:
- 150 g roszponki
- 1 ogórek gruntowy
- 10 pomidorków koktajlowych
- ½ czerwonej cebuli
- Kiełki (dowolne)
- 50 g parmezanu w płatkach
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania sałatki z roszponką, pomidorami, ogórkiem, winegretem z Crispy:
Roszponkę dokładnie myjemy i układamy w dużej misce. Ogórka obieramy i kroimy na kawałki, pomidorki kroimy na ćwiartki, cebulę na piórka. Układamy przygotowane składniki na sałacie. Posypujemy parmezanem i kiełkami. Mieszamy musztardę, oliwę, miód, sól i pieprz. Uzyskujemy sos, którym polewamy sałatkę. Podajemy.