Kaszotto z boczniakami i cukinią
Składniki:
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 mała cukinia
150 g boczniaków
2 saszetki Trendy Lunch mhammas z grzybami
pęczek koperku
2 łyżki masła klarowanego
sól, pieprz
1 l bulionu
Sposób przygotowania kaszotto z boczniakami i cukinią:
Cebulę pokrój w małą kosteczkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej masło wrzuć cebulę i podsmaż na małym ogniu, po 3 minutach dodaj czosnek i smaż jeszcze chwilę, od czasu do czasu mieszając. Cukinię umyj i pokrój w plasterki. Dodaj do cebuli, oprósz solą i smaż przez 2-3 minuty. Po tym czasie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki (ale nie bardzo małe) boczniaki i smaż dalej na większym ogniu ok. 4-5 minut co chwilę mieszając. Dodajemy Trendy Lunch i przesmażam jeszcze przez minutę. Wlej dwie chochle bulionu i gotuj na małym ogniu. Gdy całość wchłonie bulion dodaj kolejne chochle i tak do miękkości kaszy. Podawaj z posiekanym koperkiem.