Melvit

Bułka tarta 500 g

  • Gramatura: 500 g
  • Kod kreskowy: 5906827003505

Liczba sztuk:

  • w opakowaniu: 10
  • na warstwie: 140
  • na palecie: 1120

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna1559 kJ / 368 kcal
  • Białko:12,4 g
  • Błonnik:4,8 g
  • Węglowodany:73,10 g
  • Cukry:3,90 g
  • Tłuszcze:1,8 g

Opis:

Bułka tarta w kreatywnej kuchni 

Bułka tarta to nieodłączny element polskiej kuchni. Najbardziej znana jako składnik popularnej panierki, tarta bułka może stanowić inspirację do różnego rodzaju wariacji kulinarnych. 

Bułka tarta Melvit w codziennej diecie

Bułka tarta Melvit, jako popularny produkt spożywczy, znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Nie tylko dodaje chrupkości i smaku różnym potrawom, jako wyjątkowo uniwersalny dodatek może być używana do panierowania, zagęszczania zup i sosów, a także jako składnik różnych wypieków i deserów.  Ten wielofunkcyjny dodatek jest produktem gotowym do użycia, dzięki czemu ułatwia przygotowanie wielu potraw. Bułka tarta Melvit to prawdziwy kuchenny niezbędnik – nie musisz samodzielnie mielić pieczywa, wystarczy otworzyć opakowanie i dodać bułkę tartą do wybranych przepisów, które zyskają niepowtarzalny smak. Apetyczna tekstura i złocisty kolor to cechy charakterystyczne lekkiej i chrupiącej panierki przyrządzonej z bułki tartej. Stosowanie bułki tartej może również pomóc w przedłużeniu świeżości niektórych potraw, takich jak krokiety czy kotlety, które dzięki niej zyskują chrupkość i smak przez dłuższy czas. Właśnie dlatego bułka  sprawdzi się w każdej kuchni, umożliwiając przygotowanie smacznych posiłków, które zachwycą niejedno podniebienie. 

Bułka tarta – odpowiednia dla wegan i mięsożerców

Bułka tarta to nie tylko smaczny, ale i uniwersalny dodatek do wielu dań. Jedną z jej wielu zalet jest to, że doskonale podkreśla smak zarówno potraw wege, jak również mięsnych. Produkcja bułki tartej jest wyjątkowo prosta, a dodatek ten sprawdzi się do przygotowania chrupiących panier kotletów warzywnych, zagęszczania zup i sosów czy też panierowania mięs i ryb. 

Warto również zadbać o odpowiednie magazynowanie tego kruchego dodatku. Bułka tarta 500 g przechowywana w tradycyjnym szklanym słoiku z zakrętką nie utraci swoich walorów smakowych za to będzie zawsze na wyciągnięcie ręki w przypadku codziennych kulinarnych eksperymentów. 

Bułka tarta – propozycje dań z wykorzystaniem tego dodatku

Bułka tarta jest wszechstronnym składnikiem, który można wykorzystać w wielu potrawach. Sprawdzi się zarówno w daniach wytrwanych, jak i słodkich, dodając chrupkości i poprawiając teksturę dań. Bułka tarta dodana do mięsa mielonego pomaga uzyskać odpowiednią konsystencję i chrupiąca panierkę. Posypana na wierzchu zapiekanek – nadaje im chrupiącą, złocistą skórkę. Smażone w jej towarzystwie marchewki, cukinie czy bakłażany, uzyskują smaczną i złotą glazurę. Tarta bułka sprawdzi się także w produkcji deserów, np. w przypadku jabłecznika, gdzie stosowana jest do wchłaniania soku z jabłek, by zapobiec rozmiękczeniu ciasta. Warto dodać, że popularna zasmażka z bułki tartej na bazie oliwy z oliwek z ziołami prowansalskimi doskonale podkreśla smak grillowanych potraw.