Kapusta duszona ze śliwkami i Trendy Lunch z pęczakiem
Składniki:
- 2 saszetki Trendy Lunch z pęczakiem i kapustą
- 300 g kapusty kiszonej
- 1 duża cebula
- 6 śliwek suszonych
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 liście laurowe
- 3 goździki
- 5 ziaren ziela angielskiego
- sól ,pieprz i cukier trzcinowy do smaku
Sposób przygotowania kapusty duszonej ze śliwkami i Trendy Lunch z pęczakiem:
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i dodajemy przyprawy oprócz majeranku. Po chwili dorzucamy pokrojone w kosteczki śliwki. Smażymy. Następnie wrzucamy zawartość saszetek TL i dodajemy odciśniętą i poszatkowaną kapustę. Zalewamy 2 szklankami wody i dusimy co jakiś czas mieszając. W razie konieczności podlewamy wodą by kasza się ugotowała. Pod koniec dodajemy majeranek. Mieszamy i podajemy na stół wigilijny.