Przepisy

Korzenny chleb bez mąki z oregano

autor: Maia Sobczak Śniadania

Składniki:

Jak przygotować:

Mleko podgrzewam z masłem klarowanym i przyprawami. Mieszankę Chleba bez mąki Melvit wsypuję do miski, zalewam ciepłym mlekiem z masłem i przyprawami, dodaję odwar z siemienia lnianego, sól, świeże oregano i porządnie mieszam. Piekarnik nastawiam na 180 stopni, grzałka góra i dół + termoobieg. Foremkę do pieczenia (keksówkę) smaruję masłem i obsypuję polentą kukurydzianą. Wykładam masę chlebową, wyrównuję i wstawiam do rozgrzanego piecyka. Piekę przez około godzinę, kroję dopiero po przestudzeniu. Chleb idealnie pasuje na zdrowy, świąteczny stół.

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_korzenny-chleb-bez-maki-z-oregano-_109