Przepisy

Gołąbki z Trendy Lunch

autor: Zabawa w gotowanie Obiady

Składniki:

Jak przygotować:

Zawartość saszetek wsypujemy do garnka, wlewamy wodę, solimy i gotujemy do momentu aż Trendy Lunch wchłonie wszytko. Mieszanka może być lekko rozgotowana. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę z przyprawami i oprószamy delikatnie solą. Podsmażamy przez chwilę, dodajemy warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Warzywa łączymy z ugotowaną mieszanką Trendy Lunch. Doprawiamy w razie konieczności. Kapustę gotujemy ok. 5-8 minut. Studzimy i dzielimy liście. Na każdy liść nakładamy ściśnięty w dłoniach farsz i zawijamy. W dużym garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy, układamy gołąbki i smażymy chwilę na małym ogniu. Zalewamy bulionem i passatą. Dusimy przez 30 minut. Podajemy z sosem.

 

Przepis ze strony: http://melvit.pl/r_golabki-z-trendy-lunch_176