• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Pieczony łosoś z Trendy Lunch z burakiem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • Filet z łososia bez skóry
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • Sól pieprz
  • Trendy Lunch z burakiem
  • Mix sałat ze szpinakiem i liścmi botwinki
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Jak przygotować:

Łososia dokładnie myjemy i osuszamy. Musztardę, sos sojowy  i syrop mieszamy tworząc marynatę, łososia smarujemy marynatą i zostawiamy na minimum 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, łososia umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 15 minut.  W tym czasie gotujemy mieszankę TL z burakiem w 2 szklankach wody. Sałatę mieszamy z pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, dodajemy sok z cytryny, oliwę, sól, pieprz i mieszamy. Łososia podajemy z TL i salatką.

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe