• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Zupa krem z cukinii z quinoa

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 średnia cukinia
  • 1 puszka pomidorów lub 2 pomidory świeże
  • Ok. 1 l bulionu
  • 1 saszetka Trendy Lunch z quinoa

Jak przygotować:

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, oprószamy soli smażymy aż się zarumieni. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Jeśli ma duże nasiona wycinamy je. Wrzucamy do garnka razem z posiekanym czosnkiem. Smażymy przez chwilę po czym dodajemy pomidory (jeśli używamy świeżych uprzednio je sparzamy i obieramy). Dolewamy bulion tak by zakrył warzywa. Gotujemy ok 15 minut. W tym czasie gotujemy również TL z quinoa. Gdy cukinia będzie miękka miksujemy na krem. Podajemy z quinoa i natka pietruszki.

Czas przygotowania:
45 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe