Zupa krem z cukinii z quinoa
Składniki:
- 1 cebula
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 średnia cukinia
- 1 puszka pomidorów lub 2 pomidory świeże
- Ok. 1 l bulionu
- 1 saszetka Trendy Lunch z quinoa
Sposób przygotowania zupy krem z cukinii z quinoa:
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, oprószamy soli smażymy aż się zarumieni. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Jeśli ma duże nasiona wycinamy je. Wrzucamy do garnka razem z posiekanym czosnkiem. Smażymy przez chwilę po czym dodajemy pomidory (jeśli używamy świeżych uprzednio je sparzamy i obieramy). Dolewamy bulion tak by zakrył warzywa. Gotujemy ok 15 minut. W tym czasie gotujemy również TL z quinoa. Gdy cukinia będzie miękka miksujemy na krem. Podajemy z quinoa i natka pietruszki.