• Partner strategiczny:

Wytrawna owsianka z nasionami chia i fenkułem

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Jak przygotować:

Fenkuł kroję na pióra, część z nacią szatkuję i odkładam na bok – będzie do dekoracji. Płatki owsiane i chia zalewam wodą w rondelku, dodaję łyżeczkę masła klarowanego i sól różową. Zagotowuję i odstawiam na bok. Na patelni rozgrzewam pozostałą część masła, wrzucam pokrojony fenkuł i orzechy, dodaję szczyptę czerwonego pieprzu i soli wędzonej. Przesmażam dosłownie 5 minut żeby się tylko smak przyjemnie „złamał”. 

Owsiankę przekładam do miski, wykładam na wierzch podsmażony fenkuł z orzechami, posypuję zieloną nacią i polewam odrobiną octu balsamicznego…uwielbiam taki poranek!

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak