Wegańskie klopsy wysokobiałkowe
Składniki:
- Tredny Lunch Single Quinoa Trio z cukinią i pomidorami 200 g
- 300g tofu
- 2 łyżki mąki z ciecierzycy Melvit
- po pół łyżeczki kuminu, papryki i kurkumy
- łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
- ząbek czosnku
- szczypta soli
- 3 pieczarki
- 1/3 średniej cebuli
- kilka gałązek natki pietruszki
Sposób przygotowania wegańskich klopsików wysokobiałkowych:
- Mieszankę Trendy Lunch ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu.
- Cebulę, pieczarki i czosnek zeszklij na patelni na małej ilości oliwy lub podlewając wodą.
- Tofu rozdrabnij widelcem i wymieszaj z komosą. Następnie dodajaj pozostałe składniki i całość wymieszaj sokładnie rękami.
- Z ciasta ulep kulki – raczej małe klopsiki.
- Smaż na patelni grillowej lub upiecz w temperaturze 200 stopni przez ok 25 min.
Czas przygotowania:
50 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy