Przepis na klopsiki wegańskie, wysokobiałkowe

Wegańskie klopsy wysokobiałkowe

Autor przepisu: Ula Somow

Składniki:

  • Tredny Lunch Single Quinoa Trio z cukinią i pomidorami 200 g
  • 300g tofu
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy Melvit
  • po pół łyżeczki kuminu, papryki i kurkumy
  • łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
  • ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • 3 pieczarki
  • 1/3 średniej cebuli
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przygotowania wegańskich klopsików wysokobiałkowych:

  1. Mieszankę Trendy Lunch ugotuj zgodnie z informacją na opakowaniu.
  2. Cebulę, pieczarki i czosnek zeszklij na patelni na małej ilości oliwy lub podlewając wodą.
  3. Tofu rozdrabnij widelcem i wymieszaj z komosą. Następnie dodajaj pozostałe składniki i całość wymieszaj sokładnie rękami.
  4. Z ciasta ulep kulki – raczej małe klopsiki.
  5. Smaż na patelni grillowej lub upiecz w temperaturze 200 stopni przez ok 25 min.
Przepis na klopsiki wegańskie, wysokobiałkowe
Czas przygotowania:
50 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Ula Somow