Wegański niedzielny obiad „po polsku“
Składniki
- ½ woreczka Trendy Lunch z grzybami, zielonym groszkiem
- 4 boczniaki
- duży kiszony ogórek
- ½ szklanki kiszonej kapusty
- 1/3 cebuli
- buraczki tarte
- siemię lniane (świeżo zmielone)
- wędzona papryka
- sól, pieprz
- olej rzepakowy do grillowania
- olej lniany (łyżeczka)
Przygotowanie wegańskiego niedzielnego obiadu „po polsku“:
1) boczniaki zgrilluj na niewielkiej ilości tłuszczu na patelni grillowej lub zwykłej
2) na patelni podgrzej też kiszoną kapustę, która powinna lekko się zrumienić i uprażyć
3) buraczki gotowane, tarte wymieszaj z mielonym na świeżo siemieniem lnianym i wędzoną papryką. Opcjonalnie możesz dodać łyżkę jogurtu
4) Ogórka kiszonego pokrój w dość drobną kostkę i pomieszaj z poszatkowaną w piórka cebulą
5) Trendy Lunch ugotuj zgodnie z instrukcją na opakwaniu
6) na talerz wyłóż zgrillowane boczniaki, buraczki i kaszę Trendy Lunch oraz ogórki z cebulą i kapustę kiszoną
7) Warzywa i kaszę skrop olejem lnianym