• Partner strategiczny:

Trendy Lunch India – najprościej

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • szklanka Trendy Lunch Indie
  • dwie szklanki wody albo bulionu
  • łyżka masła klarowanego
  • utarta skórka z cytryny
  • garść świeżej kolendry albo innych ziół
  • dwie łyżki jogurtu kokosowego

Jak przygotować:

Masło klarowane rozgrzewam w garnku, wsypuję mieszankę i podsmażam na niewielkim ogniu. Dolewam powoli wodę albo bulion i gotuję pod przykryciem aż mieszanka wchłonie niemal cały płyn. Ciepłą wykładam na talerz, dodaję jogurt, ucieram na świeżo skórkę z cytryny i posypuję ulubionymi ziołami. Najprostsza wersja pod słońcem!

Czas przygotowania:
25 min
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe