Przepis na quinoa z awokado i jajkiem

Śniadaniowa miska z quinoa

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 saszetka Trendy lunch Single z quinoa
  • Pęczek bazylii
  • 1 łyżka orzeszków pinii
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżka soku z cytryny
  • 70 ml oliwy z oliwek
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Sposób przygotowania śniadaniowej miski z quinoa:

Zawartość saszetki Trendy Lunch ugotować w 2,5 szklanki wody. Liście bazylii, podprażone orzeszki, czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny oraz oliwę zmiksować lub utrzeć w moździerzu. Gotowe pesto wymieszać z quinoa i nałożyć do miseczki. Podajemy z 1 jajkiem na twardo i pół awokado. Idealne na śniadanie.

Przepis na quinoa z awokado i jajkiem
Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie