Sałatka z kuskusem perłowym i krewetkami
Składniki:
- 1 szklanka kuskusu perłowego MELVIT
- 200 g krewetek surowych
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 mała cukinia
- 1 ząbek czosnku
- 1 szalotka
- Sól, pieprz do smaku
- Natka pietruszki do podania
Sposób przygotowania sałatki z kuskusem perłowym i krewetkami:
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia. Na patelni rozgrzej oliwę i masło, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodaj obrane krewetki, oprósz solą i smaż po 3 minuty z każdej strony. Krewetki zdejmij z patelni i wrzuć na nią posiekaną szalotkę, a chwilę później cukinię, w razie konieczności dodaj łyżkę oliwy. Smaż do miękkości. Kaszę wymieszaj z krewetkami, cukinią, szalotką oraz posiekaną natką pietruszki.