Roladki z łososiem przepis

Roladki z łososiem

Autor przepisu: Kasia Fenix

Składniki:

Sposób przygotowania roladek z łososiem:

Do miski wsyp mąkę, sól, sezam, siemię lniane, pokrojone w kostkę masło i rozetrzyj palcami. Wlej gorącą wodę, wymieszaj Az wchłonie całą wodę. Zagniataj. (ciasto zbyt rzadkie, dodaj mąkę, zbyt gęste – dodaj wodę). Uformuj równe kulki (ok. 10-12) przykryj ściereczką (lekko wilgotną) i odstaw na 30-40 min. Następnie rozwałkuj każdą kulkę na cienki placek. Placki smaż bez dodatku tłuszczu. Nie smaż ich zbyt długo – będą wtedy z sztywne.

Tortillę posmaruj serkiem, dodaj ruccolę, a na wierzchu rozłóż kawałki łososia. Zroluj ścisło i pokrój na małe porcje.

Smacznego!

Roladki z łososiem przepis
Czas przygotowania:
90 min.
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Kasia Fenix