Risotto z Trendy Lunch
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek Melvit
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 500 ml bulionu lub więcej
- ½ brokuła
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól, pieprz do smaku
- parmezan do posypania
Sposób przygotowania risotto z Trendy Lunch:
W wysokim garnku roztopić łyżkę masła, dodać obraną i pokrojoną drobno cebulę. Zeszklić ją mieszając od czasu do czasu nie rumieniąc, przez około 5 minut. Dodać Trendy Lunch i smażyć na małym ogniu przez około 1 minutę ciągle mieszając, aż całość się podgrzeje. Wlewać stopniowo (po około 1/2 szklanki gorący bulion, mieszając. Dodawać kolejną porcję bulionu dopiero wówczas gdy poprzednia zostanie wchłonięta. Po 10 minutach gotowania dodać podzielone na małe różyczki brokuły i wymieszać. Dalej gotować risotto dodając bulion do czasu, aż całość będzie miękka. W razie konieczności dolewamy więcej bulionu. Podajemy ze startym parmezanem.