
Risotto ze szparagami i Trendy Lunch
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch z ryżem, groszkiem i marchewką
- 5 zielonych szparagów
- 1 l bulionu lub wody
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- Oliwa do smażenia
- Sól, pieprz, świeża natka pietruszki do smaku
Jak przygotować:
TL wysypujemy z woreczka do miseczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Oprószamy solą i smażymy do zarumienienia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek a po chwili wrzucamy surową mieszankę TL. Podlewamy dwiema chochlami bulionu i gotujemy na małym ogniu aż wchłonie całość płynu. Następnie dolewamy kolejne dwie chochelki. I gotujemy. Powtarzamy czynność do momentu aż ryż będzie miękki. Wraz z ostatnim razem dodajemy pokrojone w 1 cm plasterki szparagi. Jeśli mamy ochotę po wyłączeniu wrzucamy łyżkę masła i mieszamy aż się rozpuści. Podajemy obsypane natką pietruszki.
