Przepis na pulpeciki z batata i czerwonej soczewicy

Pulpeciki z batata i czerwonej soczewicy /ok. 24 sztuki/

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Soczewicę ugotuj w posolonej wodzie do miękkości, odcedź i wystudź. Batata zetrzyj na tarce o małych oczkach, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, jajko, kolendrę, sos sojowy i bułkę tartą. Dokładnie wszystko wymieszaj, następnie dodaj olej i soczewicę, zmiksuj blenderem ręcznym do połączenia składników, ale masa nie musi być bardzo gładka. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, posmaruj olejem. Z masy formuj 3-4 centymetrowe kulki, układaj na blasze. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. 

Przepis na pulpeciki z batata i czerwonej soczewicy
Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
24 szt.
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie