Przepis Pudding ryżowy z musem truskawkowo-rabarbarowym

Pudding ryżowy z musem truskawkowo-rabarbarowym

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1/3 szklanki ryżu parboiled Melvit
  • 400 ml mleka kokosowego (1 puszka)
  • 1-2 łyżki syropu z agawy
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 5 gałązek rabarbaru
  • 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
  • sok z 1/2 pomarańczy 
  • 4 świeże truskawki do musu + 3 do dekoracji

Sposób przygotowania puddingu ryżowego z musem ruskawkowo-rabarbarowym:

Mleko, ryż i cynamon umieść w garnku i gotuj około 20 minut do momentu aż ryż będzie miękki. W tym czasie umyj rabarbar, pokrój pod ukosem na mniejsze kawałki. Umieść w misce i wymieszaj z miodem i cynamonem. Piecz rabarbar na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 10-15 minut. Po tym czasie wystudź i zmiksuj blenderem razem ze świeżymi truskawkami. Ryż podawaj z musem i truskawkami.

Przepis Pudding ryżowy z musem truskawkowo-rabarbarowym
Czas przygotowania:
35 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie