![Pudding ryżowy przepis](https://melvit.pl/wp-content/uploads/2019/03/pudding_ryzowy-1.jpg)
Pudding ryżowy
Składniki:
- szklanka ryżu basmati LaChef
- 2 małe banany
- 1/2 szklanki mleka ryżowego, migdałowego (może być normalne)
- 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
- łyżeczka cynamonu
- łyżka rodzynek
Sposób przygotowania puddingu ryżowego:
Ryż ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. W misce rozgnieć widelcem banany, dodaj pozostałe składniki. Odstaw na noc do lodówki, żeby składniki przeszły smakiem, a rodzynki wchłonęły wilgoć. Podawaj na ciepło lub zimno.
SMACZNEGO!
![Pudding ryżowy przepis](https://melvit.pl/wp-content/uploads/2019/03/pudding_ryzowy-1.jpg)
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy