Pierogi z wędzonym twarogiem i burakiem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania pierogów z wędzonym twarogiem i burakiem:

W misce umieść mąkę i sól, dodaj jajko, puree z buraka i wodę. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto, odłóż. Przygotuj farsz. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, podsmaż na patelni do zarumienienia. Kaszę, twaróg, puree z buraka i cebulę wymieszaj w misce, dopraw do smaku. Ciasto wałkuj na grubość 2-3 mm, wycinaj koła szklanką, układaj po łyżeczce farszu i sklejaj pierogi. Gotuj w osolonej wodzie przez 2 minuty od wypłynięcia. Podawaj na ciepło z masłem, solą i pieprzem.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
8
Poziom trudności:
Trudny
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie