Przepis na pierogi z Trendy Farsz

Pierogi z Trendy Farsz

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g mąki orkiszowej
  • 200 ml gorącej wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 50 g masła
  • Farsz: 1 szklanka Trendy Farszu Melvit z kapustą, grzybami, kaszą gryczaną i soczewicą
  • 1 cebula
  • Sól, pieprz

Jak przygotować pierogi z Trendy Farsz:

Mąki przesiewamy do miski razem z solą, masło wrzucamy do gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Wlewamy do mąk, mieszamy łyżką a następnie wyrabiamy do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Ostawiamy pod przykryciem by odpoczęło. W tym czasie gotujemy farsz. Zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli i wsypujemy farsz, gotujemy do wsiąknięcia wody. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę do zarumienienia. Dodajemy do ugotowanego farszu i mieszamy. Ciasto na pierogi wałkujemy kawałkami na cienko, wycinamy koła i nakładamy farsz. Zlepiamy pierogi. W garnku zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy partiami pierogi i gotujemy ok 2 minuty po wypłynięciu. Podajemy.

Przepis na pierogi z Trendy Farsz
Czas przygotowania:
120 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Trudny
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie