Pieczony łosoś z Trendy Lunch z burakiem
Składniki:
- Filet z łososia bez skóry
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka syropu klonowego
- Sól pieprz
- Trendy Lunch z burakiem
- Mix sałat ze szpinakiem i liścmi botwinki
- Kilka pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania pieczonego łososia z Trendy Lunch z burakiem:
Łososia dokładnie myjemy i osuszamy. Musztardę, sos sojowy i syrop mieszamy tworząc marynatę, łososia smarujemy marynatą i zostawiamy na minimum 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, łososia umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 15 minut. W tym czasie gotujemy mieszankę TL z burakiem w 2 szklankach wody. Sałatę mieszamy z pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, dodajemy sok z cytryny, oliwę, sól, pieprz i mieszamy. Łososia podajemy z TL i salatką.