Pęczak w sałatce
Składniki:
- szpinak świeży
- pomidorki koktajlowe
- ogórek
- avocado
- pierś z kurczaka
- prażone pestki dyni
- łyżeczka soku z cytryny
- kasza pęczak kujawski Melvit
Sposób przygotowania pęczaku w sałatce:
Ugotuj kaszę pęczak wg przepisu na opakowaniu, odstaw do wystygnięcia. Przygotuj sos. Pietruszkę, czosnek i płatki migdałowe posiekaj, wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z limonki, odstaw na chwilę. Pestki dyni upraż na patelni. Pierś z kurczaka umyj, oczyść, pokrój w kostkę i usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekrój pomidorki na pół, ogórka słupki, avocado w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki. Przed podaniem polej przygotowanym wcześniej sosem. Możesz doprawić ulubionymi przyprawami.
SMACZNEGO!