• Partner strategiczny:

Owsianka kokosowa

Składniki:

Jak przygotować:

1. Piekarnik rozgrzej do 180 oC. Kokilki do pieczenia wysmaruj masłem.

2. Wymieszaj ze sobą płatki owsiane, otręby, wiórki kokosowe, sól, gałkę muszkatołową, cynamon i imbir. Wymieszaj ze sobą mleko kokosowe, jajko, olej i cukier. Połącz ze sobą wszystkie składniki.

3. Na dno kokilek wsyp rodzynki/żurawinę.

4. Wyłóż połowę przygotowanej masy owsianej.

5. Następnie wsyp połowę mrożonych owoców.

6. Wyłóż resztę masy owsianej i mrożonych owoców.

7. Piecz przez ok 15 minut- 20 minut. Podawaj owsiankę z jogurtem naturalnym.

Czas przygotowania:
25 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni