Przepis na Omlet z wędzonym łososiem i kaszą jaglaną

Omlet z wędzonym łososiem i kaszą jaglaną

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Przygotowanie omletu z wędzonym łososiem i kaszą jaglaną:

W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich posiekane listki świeżej bazylii, kaszę jaglaną, sól i poszarpanego na kawałki łososia. Wszyystko dokłanie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Formę jak do tarty smarujemy dokładnie masłem, wylewamy mieszankę z jajkami i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok.10-15 minut aż omlet się zetnie i lekko przyrumieni. Podajemy ze świeżą bazylią lub szczypiorkiem.

Przepis na Omlet z wędzonym łososiem i kaszą jaglaną
Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie