Omlet z wędzonym łososiem i kaszą jaglaną
Składniki:
- 4 jajka
- 50 g wędzonego łososia
- 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej Melvit
- Kilka listków świeżej bazylii
- 1/2 łyżeczki soli
- masło do wysmarowania formy
Przygotowanie omletu z wędzonym łososiem i kaszą jaglaną:
W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich posiekane listki świeżej bazylii, kaszę jaglaną, sól i poszarpanego na kawałki łososia. Wszyystko dokłanie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Formę jak do tarty smarujemy dokładnie masłem, wylewamy mieszankę z jajkami i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok.10-15 minut aż omlet się zetnie i lekko przyrumieni. Podajemy ze świeżą bazylią lub szczypiorkiem.